Roadtrip langsheen de woestijnen in West USA

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Deze rondreis brengt je langsheen de zoutwoestijn bij Salt Lake City en de woestijnvallei Death Valley, de warmste plek van de Verenigde Staten. Ook een bezoek aan de Grand Canyon staat op het programma. Onderweg zie je de meest fenomenale landschappen en ongerepte natuur met zoutvlaktes, rotsformaties, zandduinen en bergen.  

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Salt Lake City

Vlucht naar Salt Lake City waar je de huurwagen ophaalt en een korte rit maakt tot het hotel. Salt Lake City is het religieus centrum van de mormonen. Naast de tempelgronden en tuinen in het centrum bezoek je ook de indrukwekkende zoutwoestijn Bonneville Salt Flats, waar jaarlijks races worden gehouden. De zoutvlakte is 120 km² groot en is populair onder film- en reclamemakers. Breng ook een bezoek aan de grootste open mijn ter wereld. 

Dag 3 tot 4

Arches en Canyonlands National Park

Jouw bezoek aan Moab staat in het teken van Arches en Canyonlands National Park. Canyonlands wordt getypeerd door zijn ruige door erosie uitgesleten landschap terwijl Arches vooral gekend is voor zijn rotsbogen. Een stop aan Dead Horse Point voor unieke vergezichten staat ook geprogrammeerd.

Dag 5

Monument Valley

Rit via Natural Bridges National Monument, Valley of The Gods en het Goosenecks State Park tot Monument Valley. Het gebied is een indianenreservaat en vooral bekend als locatie voor meerdere Western films en heroïsche gevechten tussen indianen en cowboys.

Dag 6

Monument Valley - Page

Je kan Monument Valley verder bezoeken en vervolgens Page vervoegen. Dit is gelegen aan Lake Powell, één van de grootste kunstmatige meren van de USA, gevormd door de bouw van de Glen Canyon Dam. De grootste attractie, een absolute must-see, is de Upper Antelope Canyon. Dit is een 'Slot Canyon' met smalle kloven die door water of modder zijn uitgesleten. Door het gefilterde zonlicht krijg je prachtige kleuren te zien op de zandstenen wanden. Een bezoek kan enkel onder begeleiding en mits reservatie maanden vooraf.

Dag 7

Bryce Canyon

Je rijdt langsheen de “Vermillion Cliffs” tot Bryce Canyon National Park via Kanab en Mount Carmel. Bryce Canyon wordt door zijn prachtige rotsformaties beschouwd als één van de indrukwekkendste Canyons in het Westen. Met enige verbeelding kan je in al deze rotsformaties kathedralen, paleizen en ganse dorpen spotten. 

Dag 8

Las Vegas

Je rijdt via Zion National Park, dat je uiteraard bezoekt. Zion National Park is vooral geschikt voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van de ongerepte natuur, de geologische geschiedenis is af te lezen in de kleurrijke gesteenten en bergen. Je rijdt verder via het mormonenstadje St. George en eventueel ook via de Valley of Fire tot Las Vegas.

Dag 9

Lone Pine

Je dwarst vandaag Death Valley, de heetste plek op aarde. Naast woestijn bestaat Death Valley ook uit een gevarieerd landschap van zoutvlaktes, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Je overnacht in Lone Pine gelegen aan de uitgang van Death Valley.

Dag 10

Palm Springs

Je logeert in Palm Springs, een uniek luxe-oord middenin de woestijn. Hier kan je genieten van de luxe die de meeste hotels bieden, een rit met de gondola is zeker niet te versmaden. Ook golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Dag 11

Lake Havasu

Je bezoekt het Joshua Tree National Park. Joshua Tree is eigenlijk geen boom maar één van de meest karakteristieke planten van de woestijn, nl. de Yucca plant. Het park is uitstekend geschikt voor enkele korte wandelingen. Daarna rij je doorheen een desolaat gebied met verlaten nederzettingen en bereik je Lake Havasu dat gekend is voor zijn kopie van de London Bridge.

Dag 12

Grand Canyon

Via Oatman, een spookstadje, bereik je Kingman waar je het Route 66 Museum kan bezoeken. Nadien rij je via een nog authentiek stukje Route 66 tot de Grand Canyon. Grand Canyon National Park is één van de meest spectaculaire voorbeelden van hoe een rivier een Canyon vormt. Per shuttle bezoek je de West Rim en vervolgens rij je langsheen de East Rim. Op beide 'Rims' ontdek je unieke en adembenemende uitzichten. Een helikoptervlucht over de Canyon is onvergetelijk.

Dag 13

Sedona

Je rijdt naar Sedona, een prachtig stadje met pseudo-historische gebouwen, gelegen in het spectaculair rode woestijngebergte. 

Dag 14 tot 15

Phoenix en terugreis

Rit naar Phoenix voor afgifte van de huurwagen en terugvlucht. 
Penta Reizen
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1350

Prijs per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!

Persoonlijk uitgewerkt roadbook
Hotelovernachtingen, prijs afhankelijk van categorie

  • Categorie 3* hotels, vanaf 1350€ per persoon (op basis van tweepersoonskamer)
  • Categorie 4* hotels, vanaf 1800€ per persoon (op basis van tweepersoonskamer)
  • Vluchten
  • Huurwagen volgens categorie, benzine
  • Toegangsgelden
  • Maaltijden
  • Niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.