Pilion, een verborgen Griekse parel

Pilion, een verborgen Griekse parel

Deel dit artikel

Pilion is een prachtige streek op het vasteland van Griekenland. Je hebt er alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomervakantie: mooie landschappen, idyllische stranden, veel zon en maar liefst vierentwintig charmante dorpen om te bezoeken. Een ideale bestemming voor zowel gezinnen als koppels.

Groene natuur, blauwe zee en wit strand
Pilion ligt in het gebied Magnesia op het vasteland van Griekenland,  in de buurt van de stad Volos. Je vindt er een groene, ruige natuur, met veel bergen en ravijnen. Wandelaars kunnen de verborgen valleien ontdekken via een netwerk aan wandelpaden die vaak leiden naar kerkjes, en oude kloosters. Tegelijk vind je op Pilion witte stranden met helder blauw water. Zowel wandelaars, zonnekloppers als cultuurliefhebbers zullen hier een heerlijke tijd beleven.

Vierentwintig dorpjes om te bezoeken
Vervelen zul je je in Pilion niet doen, want er zijn maar liefst vierentwintig charmante dorpen om te bezoeken. Ga op ontdekkingstocht langs de huizen in hun unieke Griekse bouwstijl, de geplaveide straatjes, de stenen fonteinen en de charmante boogbruggetjes. Sommigen dorpen in Pilion staan op steile hellingen, anderen in verborgen valleien, maar ze gaan volledig op in het Griekse landschap. Dankzij de typische oude ambachten zoals kruiden drogen, het maken van kruidenlikeuren en het verkopen van zoete vruchten in gekleurde glazen flessen en potten, ga je na afloop zeker met leuke souvenirs naar huis.

Wist je dat sommige scènes uit de film Mama Mia met (Meryl Streep in de hoofdrol) in Pilion zijn opgenomen?

Een strand voor iedereen
In Pilion is er letterlijk een badplaats voor iedereen. Wie houdt van een bruisend nachtleven gaat naar Agios Ioannis. Liever een rustig strand? Ga dan naar Plaka of Papa Nero. Surfers en andere watersportliefhebbers kunnen dan weer hun hartje ophalen in Platanias of Chorta. Romantische zielen zoeken misschien prachtige, verlaten stranden zoals bij Chorefto Parisaino en Analipsi. Gezinnen met kinderen vinden dan weer kindvriendelijke stranden aan de kant van de Pagasitische Golf. Afyssos is een echte toeristenbadplaats, net als Kala Nera en Kato Gatzea met veel visrestaurantjes.

Hoe geraak je er?

Dankzij de tweewekelijkse rechtstreekse vlucht vanaf Brussel is deze regio vlot bereikbaar. Met een huurwagen ontdek je alle mooiste plekjes met dorpjes als Portaria, Makrinitsa en Tsagarada.

Onze hoteltip
In het hart van het schiereiland Pilion ligt het 12 Months Luxury Resort, op 400m hoogte op  de berghelling van het dorpje Tsagarada, met zicht op de Egeïsche Zee. Het hotel gaat harmonieus op in haar natuurlijke omgeving en biedt haar gasten een relaxerend verblijf. De kamers liggen verspreid over verschillende stenen gebouwen in de typische stijl van de regio.

Bekijk het hotel
Chris helpt je graag verder
Chris helpt je graag verder

Chris helpt je graag verder

Selectair Reizen Boone

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Mechelsesteenweg 86
2550 KONTICH