De Venice Simplon Orient Express

De Venice Simplon Orient Express

Deel dit artikel

Bij Selectair testen we regelmatig de reizen uit die we verkopen. Zo kunnen we onze ervaringen uit eerste hand met onze klanten delen. In juni werd de luxetrein de Venice Simplon Orient Express aan een Selectair-test onderworpen, én goedgekeurd.

Wat is de Venice Simplon Orient Express?

De Venice Simplon Orient Express is een gerestaureerde klassieke trein die zo weggeplukt lijkt uit de jaren 20 en 30: een tijd waarin reizen elitair, gracieus en elegant was. De luxueus gedecoreerde rijtuigen zijn perfect gerestaureerd en in ongelooflijke staat. Er zijn drie prachtige restauratiewagens en een knappe bar. Je verblijft er in vol pension, exclusief dranken. Het eten is er voortreffelijk, de chefs zijn net als het overgrote deel van het personeel anciens. Je ziet dat ieder zijn werk met overgave doet.

Over de route

De trein doet verschillende Europese steden aan en er zijn dan ook verschillende trajecten mogelijk. Wij reden mee op de rit Venetië-Parijs. Dat betekent dat we eerst naar Venetië zijn gevlogen, en daar een nacht zijn blijven slapen. Dat is noodzakelijk om op tijd op de trein te kunnen stappen. Omdat Venetië zo mooi is, raden we je aan om er misschien wel 2 nachten bij te boeken. De rit van Venetië naar Parijs start rond 11u00 's morgens tot de volgende ochtend rond 08u00.

Over de service

De onberispelijke service is eigenlijk hét argument om deze reis te maken. Je wordt als een ster behandeld van het begin tot het einde. Je wordt op het perron al opgewacht door het personeel van de Oriënt Express, wat voor een instant Vip-gevoel zorgt.

Luxe, tot in de details

Per wagon is er een "butler" (in prachtig kostuum én witte handschoenen) die persoonlijk voor het welzijn van de reizigers instaat. Van zodra je in je prachtige couchette geïnstalleerd bent, krijg je een glaasje champagne aangereikt. Je krijgt er ook een uitleg over de couchette zelf, kamerjassen, heerlijke producten zijn aanwezig, er is een kleine waskom, handdoeken, kortom alles voor een verwentripje. Je krijgt er zelfs postkaarten om te versturen, zij zorgen wel voor de postzegel.

Je slaapvertrek

Je slaapvertrek is luxueus gedecoreerd met mooie houtpanelen, prachtig inlegwerk en koperen details. De 2-persoonscoupés zijn +/- 3 m² groot en doen overdag dienst als privésalon met een zitbank en een tafeltje. ’s Avonds, tijdens het diner zorgt je privé steward ervoor dat je minisalon omgetoverd wordt tot een intiem slaapvertrek met twee boven elkaar gelegen bedden.

Persoonlijke verzorging

Je beschikt over een eigen wastafel voorzien van de nodige toiletartikelen, individueel regelbare verwarming en een stopcontact per coupé. Liever een suite? Dan worden er twee naast elkaar gelegen coupés met een tussendeur voor je gereserveerd (prijs op aanvraag). Toiletten bevinden zich op het einde van ieder rijtuig.

Eten en drinken

De Venice Simplon Orient Express beschikt over 3 restauratierijtuigen: “Cote d’Azur”, “Etoile du Nord” & “L'Oriental” waar verfijnde gastronomische menu’s met passende klassewijnen geserveerd worden, bereid door een team van Franse topchefs. Je ontbijt en de ‘Afternoon Tea’ worden geserveerd in je privé-compartiment door je persoonlijke steward. In het barrijtuig ben je van harte welkom voor een cocktail of aperitiefje. Hier kunt je ook na het diner genieten van live pianomuziek en ontspannen nakeuvelen met de medereizigers.

Getest door Selectair

Enkele reisagenten van Selectair hebben deze reis persoonlijk voor jou uitgetest en goedgekeurd. De opgedane kennis wordt doorgegeven aan alle reisagenten van Selectair. Door onze kennis met elkaar te delen, blijven we allemaal steeds op de hoogte van het enorme aanbod aan reizen, en kunnen we jou uiterst persoonlijk en deskundig reisadvies geven.

Geïnspireerd?

Droom je al helemaal weg bij het zien van onze foto’s? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag voor jou een vrijblijvende offerte op maat.
Chris helpt je graag verder
Chris helpt je graag verder

Chris helpt je graag verder

Selectair Reizen Boone

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Mechelsesteenweg 86
2550 KONTICH