Informatie over Kaapverdië

Op slechts 6 tot 7 uur vliegen vind je Kaapverdië, een paradijselijke eilandengroep met zomerweer het hele jaar rond. Een ideale winterzon bestemming!

Klimaat Kaapverdië: altijd zomer

Op Kaapverdië schijnt de zon 350 dagen per jaar en schommelt de temperatuur in elk seizoen gemiddeld tussen de 20 en de 30 graden. Dankzij een constante zeebries heb je relatief weinig last van luchtvochtigheid. Op Kaapverdië heb je geen vier seizoenen maar twee: het winderige seizoen van oktober tot juli, en het regenseizoen van augustus tot september. Januari en februari zijn de maanden met de laagste temperaturen, maar dan is het er nog steeds gemiddeld 21 graden. Omwille van de passaatwind, die vooral tijden het windseizoen erg voelbaar is, is Kaapverdië erg populair bij surfers.

De eilanden van Kaapverdië

Kaapverdië bestaat in totaal uit tien eilanden, waarvan er acht bewoond zijn. De eilanden zijn opgedeeld in twee groepen: de noordelijke eilanden (Balravento), en de zuidelijke eilanden (Sotavento). Barlavento bestaat uit Boa Vista, Sal, Santa Luzia, Santo Antão, São Nicolau en São Vincente. De eilandengroep Sotavento bestaat uit vier eilanden: Brava, Fogo, Maio en Santiago. De meest gekende eilanden zijn Sal en Boa Vista. Sal wordt het zonnigste eiland genoemd, terwijl Boa Vista het gezelligste eiland zou zijn. 

Het eiland Boa Vista

Het eiland Boa Vista met z’n perzikkleurige duinen, steile vlaktes en schitterende oases lijkt als een deel van de Sahara, maar dan in het midden van de Atlantische Oceaan. Doorheen het eiland vind je de meest uitgestrekte zandstranden (ideaal voor surfers en windsurfers), leuke dorpjes en prachtige hotels. Het eiland is gezegend met een zalige ontspannen sfeer. Het eiland ligt op 6 uur vliegen, maar door het tijdsverschil (je draait de klok drie uur terug), verlies je heel weinig van je vakantietijd!

Het eiland Sal

Vanuit de lucht lijkt het eiland Sal een witte parel in de azuurblauwe oceaan. Het eiland heeft een woestijnklimaat, dus liefhebbers van groen moeten elders hun gading zoeken. Jarenlang was het eiland met haar zoutmijnen dé bron bij uitstek van zout, vandaar ook de naam van het eiland (Sal betekent zout). Maar ondertussen is de zoutwinning alleen nog voor lokaal gebruik en voor toerisme. Prachtige witte zandstranden, een heerlijk zonnig klimaat en ideale watersportomstandigheden: dat is Sal in een notendop.
Chris helpt je graag verder
Chris helpt je graag verder

Chris helpt je graag verder

Selectair Reizen Boone

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Mechelsesteenweg 86
2550 KONTICH